ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΪΤΟΒΟΥΝΟ» ΣΤΟ 3° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου υποδέχτηκαν τη μουσειοσκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής για το Παπίκιο Όρος.

Στις δεκαπέντε ημέρες του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν -μέσα από μια διαφοροποιημένη διδασκαλία- την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους αναφορικά με την αξιόλογη μοναστική κοινότητα της βυζαντινής εποχής στον νομό Ροδόπης.

Πιο αναλυτικά, μέσα από ιστορικές πηγές, παρουσιάσεις, χάρτες, παιχνίδια, αλλά και σύγχρονα διαδραστικά εκπαιδευτικά μέσα, τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους τόσο στο μάθημα των Θρησκευτικών όσο και στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς επίσης καλλιέργησαν τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή, την ποίηση και την καλλιτεχνική έκφραση.

Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και συνέβαλαν στη φιλοτέχνηση όμορφων σελίδων στο αναμνηστικό λεύκωμα για το Παπίκιο Όρος, καταθέτοντας τις εντυπώσεις τους και τις γνώσεις που προσέλαβαν γι’ αυτό.

 Η όλη δράση χαρακτηρίστηκε ως ένας θησαυρός γνώσεων τόσο από τους μαθητές όσο και από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου, κυρίες Κουτσογιάννη Ελισσάβετ, Μαυράκη Φαίδρα και Ξύφτη Κασσιανή.


Ευχαριστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και την υπεύθυνη του προγράμματος, κυρία Νάγια Δαλακούρα, για την αγαστή συνεργασία με το σχολείο μας.

​Από ΥΠΑΙΘΑ
Καλησπέρα σας  κα. Κουτσογιάννη,    
Η ανάρτηση της καινοτόμας  δράσης με τους μαθητές σας έχει πραγματοποιηθεί. Μπορείτε να την  βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 
http://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php/2022-10-10-14-07-24/6123-3o
Σας ευχαριστούμε θερμά για το υπέροχο υλικό!  Συγχαρητήρια για τις δράσεις σας και καλή δύναμη!
Με εκτίμηση
Ράνια Λάμπου