ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητά μας παιδιά,

Mε την επιστολή αυτή θα ήθελα να επικοινωνήσω με όλες και όλους σας επ’  ευκαιρία των διακοπών που έρχονται αλλά και των ημερών που θα ακολουθήσουν με την επιστροφή μας στο σχολείο στις 3 Μαΐου.

Για τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα για εμάς τους Ορθόδοξους, η Μεγάλη εβδομάδα που ξεκινά ας δημιουργήσει ιστορική μνήμη, ώστε αυτή να μπορεί να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές. Τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας ας ακούσουμε «το σήμερα κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γη κρεμάσας» και ας συνοδέψουμε όλοι μαζί τον επιτάφιο ψάλλοντας το «ω γλυκύ μου έαρ». Ας πάρουμε από το χέρι του ιερέα το ανέσπερο φως ανταποκρινόμενοι στο «δεύτε λάβετε φως» και ας ακουστούν τα τσουγκρίσματα των αυγών που θα φέρουν το νόημα της αναγέννησης του «νέου ανθρώπου», της νέας «ζωής». Σε ένα πέρασμα (κατά το Εβραϊκό Πάσχα) από το χθες στο αύριο, σε ένα πέρασμα από τον πόλεμο στην ειρήνη ας γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτό το Πάσχα. Ας φέρει αυτό το Πάσχα την Ανάσταση στις σχέσεις των ανθρώπων, την επανεκκίνηση ενός ειρηνικού και δίκαιου κόσμου.

Για τους μαθητές μας μουσουλμάνους, στους οποίους ευχόμαστε χρόνια πολλά για την γιορτή του Μπαϊραμιού, αλλά και άλλων θρησκειών και δογμάτων που το παραπάνω κείμενο δεν τους εκπροσωπεί, ευχόμαστε με αγάπη και ειλικρινή σκέψη να έχουν ό,τι αυτοί επιθυμούν.

Ευχόμαστε, επίσης, όλη η περίοδος των διακοπών να είναι περίοδος αναστοχασμού και επανασχεδιασμού του τρόπου μελέτης, ώστε ο Μάιος να είναι μήνας επανάληψης, κάλυψης κενών και αποσαφήνισης αποριών και θολών τοπίων.

Για μια οικογενειακή ατμόσφαιρα γεμάτη υγεία, γαλήνη, ηρεμία και μέσα σε έναν κόσμο όπου η ειρήνη θα επιστρέψει και η δικαιοσύνη θα κυριαρχήσει, ας εργαστούμε όλοι μαζί.

Με την αγάπη της εκπαιδευτικού προς τους μαθητές της

Η Διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης

Κοσμίδου Μαίρη