Συμμετοχή σε διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση 200 χρόνια μετά…

 Το σχολείο μας τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη συμμετοχή του στην 3ήμερη Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021): Μνήμες καιεικόνες” από το παρελθόν υπό το πρίσμα του παρόντος και με το βλέμμα στο μέλλον: οι μαθήτριες και οι μαθητές σχολείων από τις Δ.Δ.Ε. Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης παρουσιάζουν τις εργασίες τους», που διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τρεις Διαδικτυακές Απογευματινές Ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν από 31/05/2021 μέχρι και 02/06/2021, ημέρα παρουσίασης των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου μας. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής πήρε μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:

1. “Οι μαθητές υποδύονται, στιχουργούν και άλλα... Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι ως αφόρμηση για δημιουργική γραφή, από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Σαλαμβά Αικατερίνης.

2. “Εικόνες της Επανάστασης στη Λογοτεχνία”, από μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας, υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ. Σιρλώπη Χρυσάνθης και Παπαδοπούλου Ευθυμούλας.

3. “Να ‘τανε το 21, από μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ. Σιρλώπη Χρυσάνθης και Παπαδοπούλου Ευθυμούλας.

  Οι μαθητές μας δούλεψαν με την ψυχή τους, ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν, καθώς η Ελληνική Επανάσταση εξακολουθεί να εμπνέει, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας.. Εργασίες δημιουργικής γραφής, παιχνίδια ρόλων, δραματοποιήσεις, δημιουργία παρουσιάσεων (ppt) με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ήταν η κατάθεση ψυχής των μαθητών. Όλες οι εργασίες των παιδιών μας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι μαθητές μπορούν να δημιουργούν ακόμα και όταν δεν υπάρχει η ενέργεια της τάξης.

  Ευχόμαστε από καρδιάς οι αξίες και τα μηνύματα του Επαναστατικού Αγώνα να προβληματίζουν και να εμπνέουν πάντοτε τη νέα γενιά γιατί.. οι ήρωες ήταν κάποτε παιδιά και τα παιδιά μπορούν να ξαναγίνουν ήρωες.