ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ  3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κάνοντας αποτίμηση της φετινής χρονιάς 2022 – 2023 ,όσον αφορά την συμμετοχή του σχολείου μας στα αθλητικά δρώμενα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ως μία ακόμη χρονιά με πλούσιες και πολυδιάστατες αθλητικές εμπειρίες που βίωσαν οι μαθητές μας

Στην αρχή της σχολικής  χρονιάς  πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας μας   κατά την ημέρα εορτασμού του Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού αθλητικές δράσεις. Έτσι, και στο χώρο του σχολείου μας αλλά και σε άλλες αθλητικέςεγκαταστάσεις οι μαθητές μας γνώρισαν το άθλημα της τοξοβολίας, συμμετείχαν σε διάφορες αθλοπαιδιές,  διαδρομές με εμπόδια σε παιγνιώδη μορφή και σε άλλα  αθλητικά δρώμενα.Υπήρξαν και επισκέψεις προσώπων και φορέων που σχετίζονται με το χώρο του αθλητισμού.

Επίσης μαθητές μας συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με τίτλο « όλη η πόλη ένας  «Ζωναράδικος», χορεύοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης μας τον παραδοσιακό χορό της Θράκης το Ζωναράδικο με πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

Ακόμη το σχολείο μας επισκέφτηκαν μαθητές του Ειδικού Σχολείο Κομοτηνής και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παιδιά με ιδιαίτερες κινητικές δυσκολίες. Συνεργάστηκαν, έπαιξαν, συναισθάνθηκαν τις όποιες κινητικές ιδιαιτερότητες είχαν οι μικροί τους φίλοι και γέμισαν όμορφα συναισθήματα μέσα από τις διάφορες αθλητικές και χορευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Αξιοσημείωτη ήταν η εξαιρετική παρουσίαση χορών της Μικράς Ασίας και της Θράκης από μαθητές τους σχολείου μας  σε σχολικές γιορτές αλλά και η παρουσίαση αυτών των χορών στο λαογραφικό μουσείο Κομοτηνής σε ένα αφιέρωμα που έγινε από τη ΔΚΕΠΠΑΚ για τον εορτασμό της Ημέρας των Λαογραφικών Μουσείων.

Στους Σχολικούς  Αγώνες  Πετοσφαίρισης , Καλαθοσφαίρισης , Ποδοσφαίρου Κοριτσιών και Αγοριών που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς συμμετείχαν  μαθητές του σχολείου μας ,μάλιστα και  με καλές επιδόσεις ,προάγοντας ταυτόχρονα τα αθλητικά ιδεώδη.

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε προγράμματα Σχολικών Δράσεων όπου παρουσίασαν αθλητικές  καλλιτεχνικές δημιουργίες βασισμένες στο σύγχρονο χορό και στην τεχνική του Μαύρου Θεάτρου με αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζηδάκη. Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δράσεων επισκέφτηκαν και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων Θεσσαλονίκη.

Τέλος ,η φετινή σχολική αθλητική χρονιά έκλεισε με αθλητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον εορτασμό της 3ης Ολυμπιακής  Εβδομάδας στα σχολεία, με τους  μαθητές μας  να σχηματίζουν  τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους και να χορεύουν στο ρυθμό του Ζωναράδικου και της μουσικής του Ζορμπά.

Μερικές ακόμη αθλητικές στιγμές μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.