KIDS SAVE LIVES

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, οι μαθητές παρακολούθησαν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Την Ημερίδα πραγματοποίησε ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και συγκεκριμένα παρουσίασε ο Κύριος Αναστάσης Στεφανάκης.

Τα παιδιά παρακολούθησαν  ένα διαφορετικό μάθημα, που σκοπό είχε να τους μυήσει στην προαγωγή της σωματικής και κοινωνικής υγείας, την κατανόηση της σημασίας της πρόληψης, της σωστής αντίδρασης σε επείγουσες καταστάσεις, καθώς και της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με ιδιαίτερη μνεία στην αξία του εθελοντισμού, στους κόλπους του οποίου εξυψώνονται οι αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο και παρουσιάσεις σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με πνιγμό στο νερό, πνιγμονή από ξένο αντικείμενο, ΚΑΡΠΑ,  χρήση απινιδωτή σε δημόσιους χώρους και πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις αιμορραγίας, χτυπημάτων και άλλων καθημερινών ατυχημάτων.

Την τελευταία μέρα της σχολικής τους ζωής στο Γυμνάσιο, οι μαθητές διδάχθηκαν ίσως το πιο σημαντικό μάθημα. ένα μάθημα Ζωής.