ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, με αντιπροσωπευτική ομάδα τους 19 μαθητές των Τμημάτων Ένταξης, συμμετείχε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στην πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση 75 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελλάδος, αλλά και σχολεία της Κύπρου. Τα παιδιά παρακολούθησαν αυτή τη συνάντηση από την Αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου τους.

Το πρώτο μέρος της δράσης αφορούσε το βίντεο που δημιουργήσαμε επενδύοντας σκηνοθετικά τη μελωδία που συντέθηκε για αυτή τη δράση. Σε αυτό συμμετείχαν επτά μαθητές των Τμημάτων Ένταξης του σχολείου μας. Έγινε σε αίθουσα του σχολείου μας με τη συνεργασία των διδασκόντων στα Τμήματα Ένταξης, του Καθηγητή Μουσικής και της Καθηγήτριας Καλλιτεχνικών.

Η συνάντηση αυτή ήταν το δεύτερο μέρος της δράσης «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ». Μια δράση η οποία πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά με διοργανωτή το ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Παρουσιάστηκε ένα βίντεο τραγουδιού, που συνέδεσε οπτικά την προσπάθεια όλων αυτών σχολείων, του οποίου τη μελωδία και τους στίχους έγραψαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης.

Το τρίτο μέρος της δράσης αυτής, για το σχολείο μας, θα αποτελέσει η επίσκεψη των μαθητών των Τμημάτων Ένταξης στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης, οι οποίοι θα ενταχθούν για μια ημέρα στο πρόγραμμα απασχόλησης, με τους εκεί συμμαθητές τους, στα εργαστήρια που διαθέτει το ΕΕΕΕΚ. Εργαστήριο Κεραμικής, Μαγειρικής και Κηπουρικής – Λαχανοκομίας. Την επίσκεψη θα συνοδεύσουν οι καθηγητές των Τμημάτων Ένταξης.