«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

Τη Τρίτη 16/1/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Γενισέας Ξάνθης από όλους τους μαθητές (19 στο σύνολο) των Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης. Συνοδοί καθηγητές οι εκπαιδευτικοί των Τ.Ε.: Α. Αλτιπαρμάκη, Τ. Σαλπιγγίδου, Π. Ζωγραφόπουλος.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με άλλα σχολεία αφενός, και στην ευκαιρία που δίνεται στους μαθητές να γνωρίσουν μια διαφορετικής πλευράς εκπαίδευση αφετέρου. Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση που επιμελήθηκε το ΕΕΕΕΚ Γενισέας «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και δόθηκε το ερέθισμα να γνωριστούμε καλύτερα.

Οι μαθητές μας γνώρισαν τα εργαστήρια Αυτόνομης Διαβίωσης, Γεωπονίας, Μουσικής και Κεραμικής που λειτουργούν στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας. Συνεργάστηκαν με τους εκεί μαθητές και παρασκεύασαν, κατασκεύασαν, μαγείρεψαν και έπλασαν. Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, οι οποίοι έζησαν μοναδικές στιγμές. Γνώρισαν έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης, θεωρία και εφαρμογή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης για την φιλοξενία και την αγάπη που μας έδειξαν. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέες δραστηριότητες στο μέλλον.